HCEL gaat HC Vers

Sinds september 2020 neemt Hockeyclub Etten-Leur deel aan HC Vers. HC Vers is een pilotprogramma van NOC*NSF, in samenwerking met diverse sportbonden. Het doel van het programma is om verenigingen aan de slag te laten gaan met een gezonde sportomgeving. Hiervoor zijn diverse verenigingen in heel Nederland uitgekozen, waaronder twee hockeyverenigingen. Deze verenigingen, in totaal 12, vormen uiteindelijk de modelkantines in Nederland. Als vereniging krijgen wij begeleiding van een clubcoach, die ons ondersteunt bij de stappen die we gaan nemen. Ook wordt het programma ondersteund door de Radboud Universiteit, die onderzoek zullen doen en aanbevelingen zullen vormen.

Als Hockeyclub Etten-Leur bieden wij graag een gezonde, leuke en verantwoorde sportomgeving aan aan onze leden, hun toeschouwers en onze vrijwilligers. Vanuit onze voorbeeldfunctie in de maatschappij, willen wij laten zien dat gezonde(re) keuzes lekker, niet moeilijk en niet duur hoeven te zijn. Onze enthousiaste werkgroep gaat voor een periode van twee jaar aan de slag met dit project, waarmee wij hopen iedereen te kunnen enthousiasmeren.

Sinds de start van het project zijn diverse stappen gezet. Zo is er nagedacht over het assortiment, is er een stappenplan gemaakt voor de komende periode, zijn wij bezig met onze certificering vanuit het voedingscentrum en is er beleid ontwikkeld op dit gebied. Het beleid van HC Etten-Leur voor een gezonde sportkantine vind je door te klikken op deze link.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties kan worden gemaild naar [email protected].

HCEL gaat HC Vers