7 Augustus

Scheidsrechters begeleiden scheidsrechters met Axiwi’s

Nieuws afbeelding

Hoogstwaarschijnlijk heb je het afgelopen seizoen al wel eens een van onze vrijwillige scheidsrechters zien fluiten met zogenaamde "oortjes in”. Hierdoor stonden onze scheidsrechters onderling met elkaar in contact, waardoor zij op eenvoudige wijze bijvoorbeeld met elkaar konden overleggen. Dit werd door onze scheidsrechters als zeer prettig ervaren.

 

Door de positieve ervaringen is er besloten om zogenaamde Axiwi’s aan te schaffen. Dit communicatiesysteem maakt het mogelijk om met meerdere personen met elkaar te communiceren, net zoals in een telefoongesprek. Het grote voordeel bij dit systeem is dat het geheel handfree te gebruiken is tot een afstand van wel 250 meter.

 

Het komende seizoen zullen de Axiwi’s door de arbitragecommissie onder andere worden ingezet om andere (CS+-)scheidsrechters te begeleiden; een begeleider kan langs de lijn meeluisteren met de scheidsrechters, waardoor er ondersteuning kan worden gegeven over spelsituaties. Tevens kunnen ervaren scheidsrechters minder ervaren scheidsrechters middels het communicatiesysteem op het veld ondersteunen, waardoor het scheidsrechtersniveau binnen onze vereniging in de breedte verhoogd wordt. Daarnaast is het goed voor het vertrouwen van de minder ervaren scheidsrechter.

 

Fluiten is leuk én wordt nog leuker met goede communicatie!

 

Wil je meer weten over de Axiwi’s, kijk dan eens op: https://youtu.be/KEvS-1vQB34