Blessures

Hockey is een contactsport en daardoor is er een verhoogd risico op blessures. De club heeft als doel het risico op blessures te verkleinen. Hoe doen we dat?

 

Warming-up

We begeleiden trainers en coaches bij het verzorgen van een goede warming-up voor het team. Voor de jeugd is er zelfs een speciale warming-upfilm gemaakt!

Nieuwsgierig? Bekijk 'm hier. Maar... gebruik 'm vooral!


Inloopspreekuur fysiotherapie

Twan van Ginneken verzorgt gedurende het veldseizoen twee keer per week gratis en vrijblijvend beschikbaar zijn voor vragen of pijntjes en blessures om jouw fysieke klacht/blessure te laten onderzoeken. Twan is hiervoor beschikbaar op:

  • Dinsdag van 19:30-20:15
  • Vrijdag van 19:30-20:15
Stuur Twan een appje op +31 6 419 41 816 als je een afspraak wilt op dinsdag of vrijdag zodat hij aanwezig zal zijn.

Worden de kosten vergoed?
Het inloopspreekuur is uiteraard gratis. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt voor een vervolgbehandeling in de praktijk. De kosten voor die behandeling worden ingediend bij uw zorgverzekeraar. De basisverzekering vergoedt behandelingen van kinderen tot en met 18 jaar. Boven de 18 jaar wordt de behandeling alleen vergoed als u een aanvullende verzekering hebt.

Uiteraard is iedereen vrij in keuze van een fysiotherapeut!

 

Hockey EHBO

Loop je onverhoopt toch tegen een blessure aan?
Hier vind je een handleiding voor behandeling van verschillende blessures.


Verzekering

Via de KNHB zijn spelers, begeleiding en scheidsrechters verzekerd voor ongevallen- en/of aansprakelijkheidsverzekering op het hockeyveld.
Interpolis geeft uitgebreide info over deze verzekering op een speciale webpagina:
Om aanspraak te maken op de verzekering gelden de volgende voorwaarden:

Bitje en scheenbeschermers
Het is verplicht om op het veld, dus niet alleen tijdens wedstrijden, maar ook tijdens trainingen, een geschikt bitje en passende scheenbeschermers te dragen! Daarbij mogen er ook geen sieraden worden gedragen welke jezelf en/of anderen kunnen verwonden.

Mocht je een blessure krijgen en/of schade hebben door sieraden of het niet dragen van een geschikt bitje en/of niet passende scheenbeschermers, keert de verzekering niet uit. Tandartsen kunnen aan het letsel zien of jij bijvoorbeeld een bitje droeg.

Coaches worden geadviseerd om spelers zonder geschikt bitje en/of passende scheenbeschermers niet op te stellen, totdat de speler beschikt over het juiste materiaal.

Mocht jij je bitje zijn vergeten; bij HCEL zijn ze aan de bar te koop voor € 6,00 per stuk, zowel in junior als senior maat.

Digitale Wedstrijd Formulier
Ben jij coach, teammanager, aanvoerder en/of scheidsrechter? Vermeld dat altijd op het DWF onder opmerkingen indien een speler door blessure de wedstrijd niet kan uitspelen.

Bij hoofdletsel tijdens de wedstrijd moet de scheidsrechter bij het DWF digitaal een aanvullend formulier invullen.

Heb jij een blessure opgelopen tijdens de wedstrijd, heb je de wedstrijd wel uitgespeeld en na de wedstrijd medische hulp ingeschakeld?
Neem dan contact op met het wedstrijdsecretariaat.

Schade melden
Heb jij schade? Meldt dit dan zo spoedig mogelijk via een mail naar de verenigingsmanager én middels het schadeformulier op de speciale site van de KNHB. Ook als het nog niet zeker is dat er kosten gemaakt zijn en/of worden.

Beter een keer te vaak melden dan geen aanspraak kunnen maken en met een hoge rekening geconfronteerd worden!

Voor coaches en teammanagers:
Oefenwedstrijden
Speel jij een oefenwedstrijd, ook tijdens reguliere trainingstijd, uit en/of thuis, meldt deze dan altijd aan via aanvraagformulier oefenwedstrijden.

Heb jij zelf de scheidsrechters geregeld, geef dan de namen ook door! Anders zijn zij namelijk niet verzekerd! Dit kan via het aanvraagformulier onder opmerkingen of per mail naar de arbitragecommissie.

Twijfel?!?!
Neem dan contact op via email met de verenigingsmanager!