FAQ

Zaalhockey

Nee, we dienen alleen voor zaalwacht en arbitrage te zorgen voor wedstrijden waarbij HC Etten-Leur de zaalleiding heeft.
Ja, dit zijn twee verschillende dingen. We spreken van een thuisblok als HCEL de zaalleiding heeft. De wedstrijden worden gespeeld in een wedstrijdzaal van HCEL, wij dienen arbitrage te verzorgen en ook de zaalwacht komt van Etten-Leur.

Een blok bestaat over het algemeen uit 3 wedstrijden. In de competitie speel je tegen ieder team uit je poule een keer thuis en een keer uit, wat je terugziet in het wedstrijdschema.
Thuisteam - Uitteam
Etten-Leur MD2 - Goes MD2
Goes MD2 - Etten-Leur MD2

Het kan zijn dat je op een eerder of later moment een 'thuiswedstrijd' tegen het betreffende team speelt en dat je toevallig in je eigen thuisblok een 'uitwedstrijd' speelt. Als je tegen een team speelt waarvan het tenue veel op dat van Etten-Leur lijkt dan dient altijd het Uitteam volgens het wedstrijdschema een ander kleur shirt aan te doen. Dat kan dus ook jouw team zijn, ook al speel je een thuisblok.
Bij de KNHB zaalcompetitie is de club die de zaalleiding heeft altijd verantwoordelijk voor het leveren van arbitrage en zaalleiding. Als je dus als Etten-Leur thuis speelt, maar een andere vereniging heeft de zaalleiding dan hoef je geen arbitrage te regelen. 
De KNHB publiceert het speelschema altijd rond 15 november. Dit is dan het eerst zichtbaar via de standenmotor op de website van de KNHB.
Als zaalwacht ben je in de zaal tijdens alle wedstrijden van het betreffende wedstrijdblok aanwezig en heb je de volgende taken:
  1. Ontvangen van de spelende teams
  2. Bediening van de klok
  3. Noteren van eventuele (tijd)straffen
  4. Orde in de zaal
  5. Attenderen scheidsrechters en coaches op het invullen van het DWF

Uitgebreide informatie vind je op de website onder hockey > zaalhockey > zaalwacht

Digitaal wedstrijdformulier (DWF)

Maak hiervoor een opmerking op het DWF en stuur een email naar het wedstrijdsecretariaat en vermeldt hierin de juiste score. Indien alle partijen akkoord gaan zal de KNHB de uitslag aanpassen.


Voor junioren: [email protected]
Voor senioren: [email protected]
Voor zaalhockey: [email protected]
Als er een uitslag verkeerd is ingevuld, kun je samen met de tegenstander een bericht sturen dat de uitslag niet juist is ingevuld. De communicatie hierover verloopt via het Wedstrijdsecretariaat, die dit weer communiceert richting de KNHB.

Maar wanneer je het niet eens bent met de uitslag, omdat een doelpunt is goedgekeurd/afgekeurd, dan is dat een beslissing van de scheidsrechter en kun je daar niet tegen in protest. Het is voor de KNHB namelijk niet achteraf te controleren of het een juiste beslissing is geweest. De scheidsrechters hebben het op dat moment beoordeeld en dat is bepalend.
Vanuit de LISA hoceky app kun je vanuit de wedstrijd in je agenda meteen inloggen in het DWF. De wedstrijden van je team vind je onder de knop Home, klik vervolgens door op het agenda-item zodat je de details van de wedstrijd ziet. Hier vind je ook de knop 'Naar DWF'.

Een andere manier is via een browser het volgende linkje openen:

In de mail die je voorafgaande aan de wedstrijd krijgt staat ook een link naar het DWF.

Inloggen in het DWF doe je via je lidnummer en wachtwoord zoals je die ook gebruikt voor je LISA hockey app of om in te loggen op de website van HCEL.
Alle coaches, managers en aanvoerders hebben rechten om het DWF in te vullen.

Lidmaatschap

Via MijnHCEL of de LISA hockey app heb je de mogelijkheid zelf je telefoonnummers en emailadressen aan te passen.

Als je inlogt in MijnHCEL kun je onder Profiel je gegevens bewerken.

Via de LISA hockey app kun je je gegevens aanpassen door te kiezen voor Profiel en vervolgens achter contactgegevens op Wijzig te klikken.

Andere gegevens, zoals een nieuw adres moeten worden doorgegeven via mail aan de ledenadministratie: [email protected].
Vermeld in je mail duidelijk je naam, eventuele team, geboortedatum en als je die weet je lidnummer.
Je vindt je lidnummer op de contributiefactuur die wordt verstuurd.
Indien je deze niet meer hebt kun je je lidnummer ook opvragen bij de ledenadministratie of de verenigingsmanager.

Arbitrage

Mocht je onverhoopt niet kunnen fluiten, dien je zelf voor gelijkwaardige vervanging te zorgen en deze tijdig door te geven aan [email protected]. Tot het moment dat de overname van jouw fluitbeurt is geregistreerd, ben jij verantwoordelijk voor de fluitbeurt!
Als je team is ingedeeld om te fluiten door de arbitragecommissie, dan is het de bedoeling dat de teambegeleiding spelers aanwijst die de wedstrijden moeten fluiten.
De teamleiding kan door in te loggen op Mijn HCEL via de website onder het menu Team > Arbitrage zelf de spelers selecteren. Zorg dat dit op tijd gebeurd zodat deze spelers ook de DWF-code krijgen toegezonden voor het verwerken van de score.

Website en LISA app

Als je inlogt op de website kom je in Lisa TEAM. Ga vervolgens naar menu Ik en kies dan voor Overzicht. Rechts zie je de knop 'Selecteer teamfoto' waarmee je de teamfoto kunt uploaden.
Log in op Mijn HCEL en ga in het menu naar Team en vervolgens naar Verslag invoeren. Alle wedstrijden worden nu weergegeven. Voer je verslag in door op de gelijknamige knop achter een wedstrijd te klikken.
Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je zelf een nieuw wachtwoord aanvragen door op deze link te klikken.
Na het invoeren van je lidnummer en emailadres krijg je vanzelf een nieuw wachtwoord in je mailbox.

Toernooibijdrage

Als team kom je één keer per seizoen in aanmerking voor een toernooibijdrage van HCEL. Deze bedraagt maximaal € 75,00 per team.

Alleen toernooien met de nadruk op hockey komen in aanmerking voor deze bijdrage; in geval van twijfel besluit het bestuur hierover. Hockeyloverz komt om die reden niet in aanmerking voor vergoeding.

Je kunt je aanvraag indienen bij de penningmeester door het formulier in te vullen dat je vind onder Mijn HCEL en vervolgens Club > Documenten of download het hier.
Ook dien je een bewijs van deelname en kosten mee te sturen.

Let op! Indien het een meerdaags toernooi betreft dienen er minimaal 2 begeleiders mee te gaan, die beiden 21 jaar of ouder zijn.

Bar

Dat is fijn! Wij zijn altijd op zoek naar aanvulling van ons team. Als barvrijwilliger kun je ervoor kiezen om één of meerdere keren per seizoen, op verschillende tijdstippen, bardienst te draaien. Wil je hier graag meer over weten of je opgeven, dat kan bij onze horecamanager via [email protected].
Eenmalig, voor alle thuiswedstrijden of alle wedstrijden voor het hele team fruit te regelen voor in de rust tegen een aantrekkelijk tarief?

Minimaal 1 week voor het fruitmoment geef jij via [email protected] door dat je gebruik wil maken van het teamfruit en wij zorgen dat het fruit voor jullie gereed staat. Uiteraard wordt het fruit gewassen, in hapklare stukjes gesneden en zo lang mogelijk in de koelkast bewaard.

Gedurende het seizoen zal per wedstrijddag worden gekeken welk fruit voor teamfruit wordt aangeboden.

Voordelen:
Geen fruitschema, kosten voor teamfruit worden eerlijk verdeeld en fruit wordt, zeker bij thuiswedstrijden, zo lang mogelijk gekoeld bewaard.

Kosten:
Eenmalig € 3,50
Alle thuiswedstrijden (5x) € 15,00
Alle wedstrijden (10x) € 27,50

Wij geven het fruit met in afsluitbare herbruikbare bakken, zodat het milieu niet extra wordt belast. Voor de bakken betaal je een borg van € 5,00. Deze krijg je uiteraard terug zo gauw de bakken weer worden ingeleverd.

Voor vragen en/of opgeven, stuur een mail naar [email protected].
Binnen HCEL hebben wij verschillende opties voor teamlunches. Uiteraard kunnen deze in overleg volledig worden afgestemd op de wensen van het team. Een teamlunch dient minimaal 1 week van te voren te worden aangevraagd.
Voor vragen en/of reserveren van een teamlunch, stuur een mail naar [email protected]

Wedstrijden

De afgelastingen kun je vinden via het snelmenu aan de rechterkant van de website. In de LISA hockey app wordt in geval van afgelasting dit bij de wedstrijd zelf aangegeven. Check in geval van twijfel ook altijd even de website van de club waar je moet spelen.